5 dingen die u moet weten voordat u een scooter koopt

De scootergekte is officieel weer opgedoken op de Amerikaanse markt. Benzineprijzen en overbevolking in steden dwingen steeds meer mensen om op zoek te gaan naar goedkoper vervoer. Dit omvat iedereen, van universiteitsstudenten tot kantoormedewerkers en gepensioneerden. het bezit van een scooter kan een stuk eenvoudiger lijken dan het in werkelijkheid is. Hun relatieve gebrek aan vermogen en instapprijs maken ze bedrieglijk. Er is misschien niet zoveel kennis, geld en training voor nodig als voor een gewone motorfiets, maar er zijn veel dingen die u moet weten voordat u opraakt en scooter kopen

. Hier zijn de vijf belangrijkste dingen om in gedachten te houden.

Je hebt een speciaal rijbewijs nodig voor je scooter, maar het type rijbewijs is afhankelijk van de grootte van de motor van je scooter en in welke staat je woont. De meeste staten vereisen een motorrijbewijs als de motor groter is dan 150cc.

Afhankelijk van de grootte van de motor en de topsnelheid van de scooter, hebben sommige staten geen helm nodig. Dat betekent niet dat een helm geen goed idee is. Helmen kunnen het risico op levensveranderend hoofdtrauma drastisch verminderen. Dit is geen anekdote. Statistisch bewezen.

Sommige staten regelen niet of scooters op fietspaden kunnen worden gebruikt, maar scooters rijden tussen de 40 en 70 mph. Dat maakt het gevaarlijk voor anderen op het fietspad.

Sommige scooters mogen legaal op snelwegen rijden. Om als veilig op de weg te worden beschouwd, moet een scooter zich aan de aangegeven snelheidslimieten kunnen houden.

Scooters zijn in de meeste grote steden niet vrijgesteld van het betalen van parkeergeld. Er zijn plaatsen om goedkoper te parkeren, maar u loopt het risico een kaartje te krijgen als u ervoor kiest om niet te betalen.

Scooters kunnen een stuk gemakkelijker te hanteren lijken dan motorfietsen, en dat zijn ze meestal ook. Houd er echter rekening mee dat kleinere motoren veel rijders een vals gevoel van veiligheid kunnen geven. Iedereen die een scooter koopt, moet een veiligheidstraining volgen en altijd een helm dragen, ongeacht de staatswetten. Ook al is de enige reden om goedkopere verzekeringspremies te krijgen.