De ultieme leuke plekken voor fijnproevers

Heeft u ooit de bedoeling gehad om de diepe, donkere zeeën te ontdekken zonder te spetteren? Het Seattle Aquarium maakt gebruik van een spannende ervaring met zijn Underwater Dome, waar u een breed scala aan waterleven van dichtbij kunt observeren, terwijl u gemakkelijk volledig droog blijft.

Voor een dosis fantasierijke excentriciteit is het Museum voor Hedendaagse Kunst in Kanazawa, Japan, een goudmijn van progressieve kunst en psychedelische tentoonstellingen. Het grensverleggende Fun Places werk met beeldscherm zal uw aannames zeker op de proef stellen en uw creatieve verbeelding stimuleren.

Als u in België bent, neem dan zeker een kijkje in het Atomium in Brussel. Dit grote raamwerk, ontwikkeld om eruit te zien als een ijzerkristal dat 165 miljard keer wordt versterkt, is een kunstwerk met een geavanceerd ontwerp. Binnenin vind je een galerij die de achtergrond van het Atomium en zijn functie tijdens de Wereldtentoonstelling van 1958 laat zien.

Overweeg een verblijf bij de Ariau Amazon Towers in Brazilië als u verlangt naar een voorkeur voor het opmerkelijke in het hart van het Amazone-oerwoud. Deze boomhutverblijven bieden een unieke manier om de weelderige aantrekkingskracht van het bos en de overvloedige wilde dieren te ervaren.

Als u op zoek bent naar unieke en ongewone accommodaties, overweeg dan om in de Dog Bark Park Inn in Cottonwood, Idaho te verblijven. Deze bed-and-breakfast heeft de vorm van een grote beagle en u kunt in het lichaam van uw huisdier uitrusten. Het is niet alleen een ontspannende plek om te verblijven, maar ook een onvergetelijke fotomoment voor je Instagram-feed.

De Dans Le Noir-eetgelegenheden in verschillende steden over de hele wereld bieden precies die ervaring. Het is een uniek middel om uw aannames over eten te testen en op een veel dieper niveau aan uw bevindingen te hechten.

Van excentrieke galerijen tot psychedelische natuurlijke wonderen, deze locaties zullen je zeker onvergetelijke herinneringen bezorgen.

Heb je ooit gefantaseerd over het verkennen van een stad die volledig bezet is door katten? Dit afgelegen vissersdorpje, ook wel ‘Cat Heaven Island’ genoemd, herbergt nog meer katachtigen dan mensen.

Voor degenen die van klassiek en gek houden, is het International Banana Museum in Mecca, Californië, een prachtige terugkeer naar een verloren tijdperk. Deze unieke galerij zet zich in voor alle aspecten die met bananen te maken hebben, inclusief een verbluffende collectie souvenirs met bananenthema, van posters en speelgoed tot outfits en gadgets voor in de keuken.

Als je je waagt aan de transcendente landschappen van het Wulingyuan-natuurgebied in China, zul je zeker naar een land van dreigende zandsteenkolommen, dichte bossen en steile watervallen gaan. Het is een gebied dat eruit lijkt te zijn geplukt uit de webpagina’s van een droomboek.

Denk eens aan een bezoek aan het Roswell UFO Museum in New Mexico als je een liefhebber bent van alle paranormale en vreemde punten. Deze galerij zet zich in voor de bekende Roswell-gebeurtenis van 1947 en ontdekt de wereld van UFO’s en buitenaardse ervaringen. Of je nu een echte volger bent of gewoon geïnteresseerd, het is een interessante locatie om eens te bekijken.

Als je een volger bent van het vreemde en eigenaardige, dan is het Winchester Mystery House in San Jose, Californië, een must-bezoek. De residentie staat bekend om zijn labyrintische stijl, inclusief trappen die nergens heen leiden, deuren die rechtstreeks in muuroppervlakken uitkomen en geheime stromen.

Als je een voorkeur hebt voor excentriek, kijk dan eens naar het Salvador Dalí Museum in Figueres, Spanje. Deze galerij is een uniek kunstwerk op zichzelf, ontwikkeld door de epische muzikant Salvador Dalí. Het staat boordevol zijn psychedelische producties, van ontdooiende klokken tot ongebruikelijke sculpturen, waardoor het een must-see is voor aanhangers van de progressieven.

Momenteel maken we een reis naar Cappadocië, Turkije, waar je een luchtballonervaring kunt maken over een uniek landschap van sprookjesachtige rookschachten en grotwoningen. De transcendente charme van dit gebied is de wens van elke professionele fotograaf, en er in een levendige ballon overheen zweven is een opmerkelijke ervaring.

Het Eiland van de Poppen in Mexico kan uw optimale locatie zijn. Of je het nu gelooft of niet, een bezoek aan dit eiland zal zeker rillingen over je ruggengraat veroorzaken.

Voor iets veel pittigers is de Bubblegum Alley in San Luis Obispo, Californië, een vreemde bestemming die je zeker zal doen nadenken over je kauwgomkauwroutines. Dit smalle steegje is bedekt met jarenlang opgegeten kauwgom, waardoor een plakkerig en levendig mozaïek ontstaat dat vreemd interessant is.

Als je geïnteresseerd bent om je rechtstreeks in de wereld van het vreemde te wagen, ga dan naar het Museum of Bad Art in Massachusetts. Als je de voorkeur geeft aan excentrieke dingen, ga dan naar het Salvador Dalí Museum in Figueres, Spanje. Als je een bibliofiel bent met een voorliefde voor het ongewone, dan is het Mütter Museum in Philadelphia een must-bezoek. Als je een fan bent van alles wat paranormaal en vreemd is, denk dan eens aan een bezoek aan het Roswell UFO Museum in New Mexico.