Hoe u zich kunt voorbereiden op Microsoft Office-certificering

Als er één ding over de hele wereld is dat alle bedrijven en hun werknemers samenbindt, dan is het het gebruik van Microsoft Office-tools. Van het schrijven van voorstellen in MS Word tot het maken van PowerPoint-presentaties en van het organiseren van gegevens in Excel tot het beheren van e-mails in Outlook – het gebruik van Microsoft Office-technologieën is voor de meeste professionals een tweede natuur geworden.

Waarom eigenlijk alleen professionals? Zelfs studenten in verschillende stadia van hun academische leven maken massaal gebruik van deze tools om verschillende schoolprojecten te voltooien.

Het gebruik van Microsoft Office-software Microsoft Office Courses is zo universeel en volledig dat het moeilijk is om het te scheiden van een computersysteem.

Noodzakelijke Vaardigheid

De kennis van MS Office is een van de meest essentiële vaardigheden geworden om op je cv te hebben. Werkgevers verwachten vaak dat hun werknemers basis- tot geavanceerde gebruikers van MS Office-tools zijn, afhankelijk van het profiel waarvoor ze zijn aangenomen.

Dus als uw gebrek aan vaardigheid met Microsoft Office-tools u ervan weerhoudt de arbeidsmarkt te veroveren, is het tijd om corrigerende maatregelen te nemen. Het is tijd om na te denken over het behalen van een Microsoft Office Specialist (MOS)-certificering.

MOS-certificering is het meest authentieke instrument om uw vaardigheden te valideren in het gebruik van een of meer Microsoft Office-suites van desktop publishing-software, waaronder MS Word, MS Excel, MS Access, MS PowerPoint en MS Outlook.

De certificering wordt wereldwijd erkend als een hulpmiddel voor loopbaanbeheer dat door professionals wordt gebruikt om hun IT-vaardigheden actueel en concurrerend te houden. Het maakt niet uit waar ter wereld u zich bevindt, of u nu net op de arbeidsmarkt staat of een doorgewinterde professional bent, een MOS-certificering is een manier om u te onderscheiden van de massa!

Soorten MOS-certificeringen

Er zijn verschillende manieren waarop u zich kunt voorbereiden op MOS-certificering. Maar voordat u met de voorbereidingen begint, moet u weten welke verschillende soorten Microsoft Office-certificeringen beschikbaar zijn.

Master Microsoft Office-specialist:

Geschikt voor diegenen die meer nodig hebben dan vertrouwdheid met Microsoft Office-programma’s.

Expert in Microsoft Office-specialisten:

Ontworpen voor personen die hun expertise in specifieke MS Office-programma’s moeten demonstreren.

Microsoft Office-specialist:

Ideaal voor professionals die sterk ontwikkelde vaardigheden nodig hebben in MS Office 2010 & 2007 en andere MS-desktopsoftware.

U moet dus beginnen met het kiezen van de Office-tools waarmee u het meest zult werken en u daarin laten certificeren. Als het grootste deel van uw werk bijvoorbeeld documentatiegerelateerd is, kan het voor u zinvol zijn om MS Word-gecertificeerd te worden.

Aan de andere kant, als uw kerntaak vereist dat u gegevens verzamelt, verzamelt en analyseert; dan zal de kennis van MS Excel en zijn wondere wereld van formules en macro’s uw leven zoveel gemakkelijker maken.

Voorbereiding op MOS-certificering

Als je eenmaal de MOS-certificering hebt gekozen die je wilt behalen, is het tijd om aan de slag te gaan. Als u de zelfhulpvariant bent, zijn er een aantal bronnen op internet die u kunt gebruiken om u voor te bereiden op de certificeringstests.

U kunt online tutorials en voorbeeldtesten maken in Word, Excel, PowerPoint, enz. Die een goede voorbereiding vormen voor het MOS-certificeringsexamen.

De officiële Microsoft-website heeft ook voorbereidingsgidsen die u kunt gebruiken om te begrijpen wat u kunt verwachten op het examen. Deze handleidingen bevatten informatie over een reeks onderwerpen die verband houden met het examen – van de gemeten vaardigheden en het aantal gestelde vragen tot de voltooiingstijd en scoremethoden. De website bevat ook aanbevelingen voor voorbereidingsmateriaal en oefentoetsen.

U kunt zich ook inschrijven voor Microsoft Office-cursussen op een vakschool. Deze Microsoft Office-cursussen kunnen online worden gevolgd en zijn een uitstekend hulpmiddel om de vaardigheden te leren die nodig zijn voor de MOS-certificering. Afhankelijk van uw behoefte kunt u zich inschrijven voor een gebundeld Microsoft Office-trainingsprogramma of cursussen volgen in individuele MS Office-programma’s.

Nadat u uw Microsoft Office-training hebt voltooid, kunt u zich inschrijven voor het examen en de test afleggen bij een geautoriseerd testcentrum op de vervaldatum.

Nancy is een 35-jarige thuisblijfmoeder van twee kinderen. Ze werkte vijf jaar als medisch assistent voordat ze een pauze nam om bij haar kinderen te zijn. Haar ervaring als medisch assistent gaf haar waardevolle inzichten in de medische transcriptie-industrie, die ze graag met anderen deelt door middel van haar schrijven. Medische transcriptietraining wordt vaak genoemd in haar geschriften. Als SAHM is Nancy een enorme exponent van online beroepsopleidingsprogramma’s die vrouwen zoals zij de kracht geven om hun eigen baas te zijn. Haar andere interesses zijn tuinieren en bakken. Ze blijft bij haar man in San Diego, CA