Kitesurflessen – 10 redenen waarom je het je niet kunt veroorloven om zonder hen te leren kitesurfen

OK, dus ik denk dat de meesten van jullie denken: “Nou, je bent een kitesurfinstructeur, je zult zeker zeggen dat ik kitesurflessen moet nemen”, en in zekere zin heb je helemaal gelijk, ik moet tenslotte geld verdienen, maar ik heb ook lang genoeg lesgegeven om te weten dat de punten die ik ga maken valide en waar zijn, en je ontzettend veel tijd, moeite en ellende kunnen besparen…

1) Uw veiligheid – OK, dus dit ligt voor Kitesurfschool scheveningen de hand. Je staat op het punt jezelf vast te maken aan een powerkite, de aanwijzingen in de naam. Deze dingen hebben veel kracht en tenzij je weet wat je kunt verwachten en hoe je die kracht kunt beheersen, kun je heel snel in een erg lastige situatie terechtkomen!

2) De veiligheid van alle anderen – iets minder voor de hand liggend dan nr. 1, maar net zo belangrijk, zo niet belangrijker. Je kunt heel snel reizen met een vlieger en zelfs als je hem in een mooie open ruimte opstelt, is het verbazingwekkend hoeveel mensen zo dicht mogelijk bij je komen staan om beter te kunnen zien wat je doet. Als je op een kritiek moment de controle verliest, raad eens wie er recht in de vuurlinie komt te staan… je snapt het, ouwe Mother Biggins. Dit is een heel belangrijke kwestie voor ons allemaal kitesurfers, want als onschuldige omstanders gewond raken, is het slechts een kwestie van tijd voordat lokale gemeenteraden zich omdraaien en de sport helemaal verbieden, wat goed is voor niemand. Een kitesurfinstructeur zal tijdens je kitesurflessen op mogelijke problemen letten en je er goed uit de buurt houden.

3) Het bespaart je tijd – Kitesurflessen nemen bespaart je ongelooflijk veel tijd (en frustratie) in tegenstelling tot leren met vallen en opstaan (de minst effectieve vorm van leren) of leren van YouTube. Je zult sneller en met meer zelfvertrouwen aan de slag kunnen dan je jezelf zou aanleren.

4) Het bespaart je geld – Tijdens je kitesurflessen gebruik je niet je kit, maar de schoolkit. Dit is over het algemeen speciaal gebouwd om bestand te zijn tegen de mishandeling die de meeste studenten uitdelen, maar als je het toch breekt, geen probleem, ze pakken gewoon een nieuwe vlieger en de les gaat verder. Het is veel beter om ‘uit je dak te gaan met de huur’ dan te zien hoe je nieuwe baby van 1000 voor een kauwende golf wordt gedropt.

5) Leer in veilige omstandigheden – zonder dat iemand u informeert over wat veilige en onveilige omstandigheden zijn, kunt u de een niet van de ander onderscheiden. Een instructeur laat je alleen uitgaan in omstandigheden die je aankunt. Dit voorkomt dat u wordt afgeschrikt voordat u begint door slechte of ongeïnformeerde oordelen.

6) Ontmoet andere kitesurfers – wat is een betere manier om in je nieuw gevonden gemeenschap te komen dan mensen te ontmoeten die er al diep bij betrokken zijn. De jongens en meiden op de school waar je je kitesurflessen volgt, zullen waarschijnlijk je vrienden en rijpartners voor het leven worden en de mensen met wie je de cursus doet, zullen op hetzelfde niveau zijn als jij, dus het zullen geweldige mensen zijn om mee samen te werken terwijl je nog steeds bent de kneepjes van het vak leren.

7) Ontvang geweldige aanbiedingen voor uitrusting – de meeste vliegscholen bieden geweldige kortingen aan studenten die een cursus bij hen volgen, zodat uw deelname aan de sport zo gemakkelijk mogelijk voor uw portemonnee is.

8) Probeer een reeks verschillende uitrustingen – de school waar u uw kitesurflessen volgt, heeft hoogstwaarschijnlijk een verbijsterend aanbod van verschillende uitrustingen. PROBEER HET ALLES…het is je beste kans om al vroeg en gratis te ontdekken wat je leuk vindt en wat je niet leuk vindt, wat betekent dat je weet waar je het over hebt als het gaat om het kopen van je eerste uitrusting.

9) Krijg de primeur – een instructeur kan je alle kleine insider-tips geven die een boek of dvd nooit zou kunnen geven. Ook kunnen ze direct al je vragen beantwoorden.

10) Gemoedsrust – je zult weten dat je in een veilige omgeving aan het leren bent en dus dingen een beetje sneller kunt pushen, je zult ook iemand hebben om je in de gaten te houden, je vlieger opnieuw te starten en je die motivatie te geven feedback die je nodig hebt als je gefrustreerd raakt. Het is ook veel leuker om met (om!) jou te lachen terwijl je al die beginnersfouten maakt die we allemaal hebben gemaakt!

Sam Guest is een IKO Kitesurf Head Instructor die momenteel werkt in Tarifa, Spanje. Hij heeft 10 jaar ervaring in de watersportindustrie en heeft een passie voor het leven, de oceaan en het helpen van mensen om het meeste te halen uit wat ze hebben.