Waarom u voedingssupplementen zou moeten nemen

Weinig dingen zijn de laatste tijd zo controversieel als voedingssupplementen. Afhankelijk van naar wie je luistert, zijn ze het antwoord op je problemen of de geïncarneerde duivel. Maar de waarheid over voedingssupplementen ligt ergens tussenin.

Voedingssupplementen worden nu op grotere schaal gebruikt dan op enig ander moment in de geschiedenis. Dit komt omdat veel mensen zich tot voedingssupplementen hebben gewend om de leemten op te vullen in wat zij kennen als ongezonde diëten die niet voldoen aan de minimale dagelijkse vereisten voor veel essentiële vitamines en mineralen. Anderen hebben zich tot voedingssupplementen kopen gewend om alles te verbeteren, van trainingsregimes tot geheugen en mentale functie.

Gezien de controverse over het al dan niet veilig zijn van supplementen, vraag je je misschien af wat je eigenlijk kunt verwachten van het nemen van supplementen. Welk praktisch voordeel hebben ze?

In feite is het innemen van voedingssupplementen in de aanbevolen doseringen zeer nuttig voor iedereen, van baby’s tot ouderen. De methoden die worden gebruikt om voedsel te verbouwen en te verwerken, zijn de afgelopen 100 jaar aanzienlijk veranderd. In veel gevallen betekent dit dat het voedsel zelf een tekort heeft aan essentiële en basale vitaminen en mineralen.

Naast het feit dat velen van ons eigenlijk uit papieren zakken eten, zijn voedingssupplementen bijna verplicht omdat mensen tegenwoordig zo tijdhongerig zijn. Het nemen van vitamines en andere voedingssupplementen is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat je alle juiste vitamines en mineralen binnenkrijgt die je elke dag nodig hebt.

Voedingssupplementen mogen echter niet worden gebruikt als vervanging van een goed dieet. Het eten van minstens drie (en veel experts raden vijf aan) uitgebalanceerde maaltijden en twee uitgebalanceerde tussendoortjes per dag is de beste manier om alle vitamines en mineralen binnen te krijgen die je nodig hebt om fit en gezond te blijven. Door voedingssupplementen aan een goed dieet toe te voegen, kunt u ervoor zorgen dat uw lichaam elke dag alle voedingsstoffen binnenkrijgt die het nodig heeft.

Er zijn veel hoogwaardige multivitaminen verkrijgbaar bij uw plaatselijke drogisterij en veel online bronnen. Het belangrijkste om te onthouden wanneer u besluit een voedingssupplement te nemen, is om het alleen in te nemen zoals voorgeschreven. Deze aanwijzingen staan op de fles en de verpakking om een goede inname van vitamines en andere kruidensupplementen te garanderen.

Dit is erg belangrijk voor veilige en effectieve voedingssupplementen. Te veel van iets nemen kan onverwachte en ongewenste bijwerkingen veroorzaken. Als u meer vitamines of voedingssupplementen inneemt dan de fabrikant dagelijks aanbeveelt, loopt u het risico meer in te nemen dan uw lichaam in 24 uur effectief en veilig kan verwerken. Wanneer u echter voedingssupplementen neemt zoals voorgeschreven, is het risico op teveel inname of ongewenste bijwerkingen minimaal. In de meeste gevallen hebben zelfs iets hogere doseringen weinig bijwerkingen. Dit komt omdat uw nieren ze uit uw systeem spoelen, waardoor uw lichaam niet te veel van een enkele vitamine of mineraal kan opnemen. Om echter volledig veilig te zijn, neemt u voedingssupplementen precies zoals voorgeschreven.